Яйцата, захарта и сметаната се разбиват заедно с какаото в съд, поставен в друг съд с топла вода, докато се получи гъст крем, към който след оттеглянето му от огъня бавно се доавя топлото мляко. Сместа се изсипва в затоплени чаши, гарнира се с определената за тази цел сметана и веднага се поднася.
Продукти за 3-4 чаши: 3 яйца, 4-5 супени лъжици пудра захар, 3 супени лъжици какао, 1/2-3/4 чаена чаша сметана, 4 чаени чаши прясно сварено мляко; за гарниране – 4-5 супени лъжици разбита захар със сметана.
[…] крем с какао https://naturalno.wordpress.com/2010/05/18/%D1…%B0%D0%BE/ в Любими преди 1 минута edno23.com Начало контакти […]