От може би седмица не съм правила никакъв шоколадов десерт, даже шоколад не съм яла. Много нетипично за мен, и днес когато осъзнах тази липса, четейки един мейл от Ерна, в който се споменаваха бонбоните на Фереро Роше, ме завладя силна абстиненция към какаов сладкиш с масло. Само че го исках веднага. Нямах време за дълги приготовления и суетня. Знаех, че даже няма да изчакам да изстине. За това намерих перфектната рецепта за случая – много какаов сладкиш с масло, мека текстура, прекрасен за ядене топъл и се прави бързо. Излишно е да казвам, че вече няма и трошичка
Адаптирано от Sweet Paul
Продукти за тава с диаметър 20-26 см:
125 гр масло
1 чаена чаша захар
2 яйца
4 с.л. какао
¾ чаена чаша брашно
Приготовление:
Маслото се разтопява и се разбърква със захарта, докато захарта се разтопи.
Добавят се яйцата и се разбърква добре. Брашното и какаото се разбъркват и се добавят към маслено-яйчената смес.
Сместа се изсипва в намаслена тавичка и се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна около30-40 минути.
Сервира се топъл, поръсен с пудра захар. Аз го нарязах на сърца, използвайки формичка за сладки.
Добър апетит!
Други публикации:
Наистина много бърз, какаов сладкиш, за любители!
Поздрави, Дани и слънчев ден 🙂
Дани, благодаря ти!
Поздрави и успешен ден!
хахах, знаех си..:)
Ерна, ти си виновна 🙂
Много бърз и вкусен сладкиш.Спешно приготвяне за семейството.Поздрави са прекрасния блог.
Русанка, благодаря ти!
Хубав и успешен ден!
Пак изкушаваш със страхотни неща. Преди няколко дена обикалях около една тава с шоколадов сладкиш и чаках да изстине, но твоя въобще няма да го чакам. 🙂
Подслади ми следобеда, мерси много.
🙂 И аз така обикалям тавата обикновено, за това този сладкиш ми допадна толкова
Хубав и сладък следобед!
Току що завърших „творението“! В началото помислих, че няма да бухне без набухвател! Но ето че сгреших! Получи се много добре! 🙂 Сега чакам мнението на мъжете вкъщи… 🙂 Мисля, че ще останат очаровани! Благодаря за рецептата! 🙂
Rosie, благодаря ви много за милите думи! Надявам се и на мъжете у вас да е допаднал 🙂
Привет Дани 🙂
Вчера реших да направя този сладкиш, понеже видях, че е много бърз…
Обаче направих 2 импровизации, които мнооого промениха крайния резултат 😀
Първото беше, че сложих захар мусковадо, понеже я забелязах в шкафа когато се бях насочила към обикновената захар.
Второто – разстлах тестото в доста голяма тава. Би ли казала с какви размери е препоръчително да е тавата?
Та в резултат сладките бяха почти черни и не меки, а хрупкави :). След една нощ обаче поомекнаха и на вкус са добри. Надявам се, че нямаш против да покажа на снимка колко по различно се получи при мен 😀
Здравей Ема!
Разбира се, че нямам нищо против снимката, според мен изглежда апетитно, а с тази добавка от мусковадо не се съмнявам и много ароматно.
Продуктите в рецептата са за тава с размери 20-26 см. Аз го правя в 26 см кръгла тава. Може би, ако си го пекла в по-широка тава, времето за печене е можело да бъде малко по-кратко, защото вероятно се е изпекъл по-бързо, като е на по-голяма площ. Заинтригува ме с мусковадото – ще трябва да опитам. Обожавам аромата му!
Мацки помощ, 2 пъти правя сладкиша и 2 пъти става много твърд, и не бухва. Не знам къде бъркам? Някъде между маслото и захарта или маслото с захарта и яйцата? При брашното и какаото няма какво. Идея нямам. Благодаря предварително.
п.с. това е първата рецепта която не ми дава краен резултат, може би защото е много лесна 🙂
Поздрави
lenseffect, това което ми идва на ум е, че може би сухите съставки ти идват в повече – чаената ми чаша с която меря е от 250 мл – ако твоята е по-голяма, това може да е причина. Второто е, да не би да му идва печенето в повече? Различните фурни различно пекат и може би това е проблема. Друго не се сещам.
Поздрави!
е днес се спрях на тази рецепта дано и тя ми се получи
ще пиша като го направя
целувки !!
Получи се страхотно мек и пухкав много е вкусен добавих само парченца шоколад понеже семейството ни е голям фен на шоколада 😀 ето и снимчица без пудра захар понеже аз не обичам 😀
Ехей, много красив е станал! С парченца шоколад вътре сигурно е неустоим.
Хубава и усмихната вечер!
Благодаря за прекрасната рецепта – точно от това имаше нужда неделният ми следобед.
Благодаря, Десислава! Наистина, този сладкиш сякаш е измислен за мрачни неделни следобеди:)
Страхотен сладкиш, получи се наистина много вкусен. Благодаря за рецептата.
Роси, радвам се, че ви е харесал!