Бърз какаов сладкиш

От може би седмица не съм правила никакъв шоколадов десерт, даже шоколад не съм яла. Много нетипично за мен, и  днес когато осъзнах тази липса, четейки един мейл от Ерна, в който се споменаваха бонбоните на Фереро Роше, ме завладя силна абстиненция към какаов сладкиш с масло. Само че го исках веднага. Нямах време за дълги приготовления и суетня. Знаех, че даже няма да изчакам да изстине. За това намерих перфектната рецепта за случая – много какаов сладкиш с масло, мека текстура, прекрасен за ядене топъл и се прави бързо. Излишно е да казвам, че вече няма и трошичка

Адаптирано от Sweet Paul

Продукти за тава с диаметър 20-26 см:

125 гр масло

1 чаена чаша захар

2 яйца

4 с.л. какао

¾ чаена чаша брашно

Приготовление:

Маслото се разтопява и се разбърква със захарта, докато захарта се разтопи.

Добавят се яйцата и се разбърква добре. Брашното и какаото се разбъркват и се добавят към маслено-яйчената смес.

Сместа се изсипва в намаслена тавичка и се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна около30-40 минути.

Сервира се топъл, поръсен с пудра захар. Аз го нарязах на сърца, използвайки формичка за сладки.

Добър апетит!

Други публикации:

Бананов кекс с овесени ядки

Италиански шоколадов сладкиш

Торта за моята любов

21 comments on “Бърз какаов сладкиш

  1. Dani каза:

    Наистина много бърз, какаов сладкиш, за любители!
    Поздрави, Дани и слънчев ден 🙂

  2. ernesta каза:

    хахах, знаех си..:)

  3. rusanka каза:

    Много бърз и вкусен сладкиш.Спешно приготвяне за семейството.Поздрави са прекрасния блог.

  4. Краси каза:

    Пак изкушаваш със страхотни неща. Преди няколко дена обикалях около една тава с шоколадов сладкиш и чаках да изстине, но твоя въобще няма да го чакам. 🙂

    Подслади ми следобеда, мерси много.

    • Danyela каза:

      🙂 И аз така обикалям тавата обикновено, за това този сладкиш ми допадна толкова
      Хубав и сладък следобед!

  5. Rosie каза:

    Току що завърших „творението“! В началото помислих, че няма да бухне без набухвател! Но ето че сгреших! Получи се много добре! 🙂 Сега чакам мнението на мъжете вкъщи… 🙂 Мисля, че ще останат очаровани! Благодаря за рецептата! 🙂

    • Danyela каза:

      Rosie, благодаря ви много за милите думи! Надявам се и на мъжете у вас да е допаднал 🙂

  6. Ема каза:

    Привет Дани 🙂
    Вчера реших да направя този сладкиш, понеже видях, че е много бърз…
    Обаче направих 2 импровизации, които мнооого промениха крайния резултат 😀
    Първото беше, че сложих захар мусковадо, понеже я забелязах в шкафа когато се бях насочила към обикновената захар.
    Второто – разстлах тестото в доста голяма тава. Би ли казала с какви размери е препоръчително да е тавата?
    Та в резултат сладките бяха почти черни и не меки, а хрупкави :). След една нощ обаче поомекнаха и на вкус са добри. Надявам се, че нямаш против да покажа на снимка колко по различно се получи при мен 😀

    • Danyela каза:

      Здравей Ема!
      Разбира се, че нямам нищо против снимката, според мен изглежда апетитно, а с тази добавка от мусковадо не се съмнявам и много ароматно.
      Продуктите в рецептата са за тава с размери 20-26 см. Аз го правя в 26 см кръгла тава. Може би, ако си го пекла в по-широка тава, времето за печене е можело да бъде малко по-кратко, защото вероятно се е изпекъл по-бързо, като е на по-голяма площ. Заинтригува ме с мусковадото – ще трябва да опитам. Обожавам аромата му!

  7. lenseffect каза:

    Мацки помощ, 2 пъти правя сладкиша и 2 пъти става много твърд, и не бухва. Не знам къде бъркам? Някъде между маслото и захарта или маслото с захарта и яйцата? При брашното и какаото няма какво. Идея нямам. Благодаря предварително.

    п.с. това е първата рецепта която не ми дава краен резултат, може би защото е много лесна 🙂

    Поздрави

    • Danyela каза:

      lenseffect, това което ми идва на ум е, че може би сухите съставки ти идват в повече – чаената ми чаша с която меря е от 250 мл – ако твоята е по-голяма, това може да е причина. Второто е, да не би да му идва печенето в повече? Различните фурни различно пекат и може би това е проблема. Друго не се сещам.
      Поздрави!

  8. Aнни каза:

    е днес се спрях на тази рецепта дано и тя ми се получи
    ще пиша като го направя
    целувки !!

  9. Aнни каза:

    Получи се страхотно мек и пухкав много е вкусен добавих само парченца шоколад понеже семейството ни е голям фен на шоколада 😀 ето и снимчица без пудра захар понеже аз не обичам 😀

    • Danyela каза:

      Ехей, много красив е станал! С парченца шоколад вътре сигурно е неустоим.
      Хубава и усмихната вечер!

  10. Десислава каза:

    Благодаря за прекрасната рецепта – точно от това имаше нужда неделният ми следобед.

    • Danyela каза:

      Благодаря, Десислава! Наистина, този сладкиш сякаш е измислен за мрачни неделни следобеди:)

  11. Rossie A. каза:

    Страхотен сладкиш, получи се наистина много вкусен. Благодаря за рецептата.

Вашият коментар