КАКАОВИ БИСКВИТИ / COCOA BISCUITS

на

b copy

Не знам дали, защото наближава Коледа и вече съм празнично настроена,  напоследък все сладки неща са ми в мислите.  Тези дни започвам да приготвям меденките, няколко вида сладки и бонбони, които съм запланувала да направя за празниците. За да ми остане достатъчно време да ги украся, както съм намислила.

Преди да започна с коледните сладки направих какаови бисквити за сутрешната чаша топло мляко 🙂

Какаови бисквити

Продукти:

  • 1 ч ч брашно
  • 1/2 ч ч пудра захар
  • 1/4 ч ч тъмно какао
  • 1/2 ч ч масло нарязано на малки парчета
  • 1-2 капки ванилова есенция 
  • щипка сол
  • около 60 – 70 г бял шоколад за украса

Брашното се пресява със захарта, какаото и солта. Разбърква за да се смесята хубаво продуктите.  Добавя се нарязаното масло и ванилията. Омесва се гладко тесто, което се оформя на малка топка. Покрива се фолио и се поставя за 2 часа в хладилник.

Върху набрашнен плот тестото се разточва на тънка кора. Изрязват се различни формички. Подреждат се в тава покрита с хартия за печене. Пекат се на 170- 180 С до готовност.

Шоколада се начупва на парченца. Разтапя с 1 ч л масло на водна баня и се украсяват бисквитките. Готовите бисквитки могат да се съхраняват затворени в метална кутия до 3-4 дни.

 

COCOA BISCUITS

Recipe in English

Ingredients

  • 1 cup flour plus more for work surface
  • 1/2 cup confectioners sugar
  • 1/4 cup cocoa powder
  • pinch of salt
  • 1/2 cup cold unsalted butter, cut into small pieces
  • 1/2 teaspoon vanila extract
  • 2 ounces white chocolate, coarsely chopped 

Directions:

Preheat oven to 300 degrees. Combine flour, sugar, cocoa powder and salt. Add butter and vanila. Mix until mixture comes together. Shape the dough into ball. Cover with plastic wrap and place into refrigeratorfor 2 hours. Roll out dough on floured surface.  Cut out different shapes with cookie cutter. Place biscuits on baking sheet 2 inches apart. Bake until firm to touch. Cool on a wire rack.

Melt white chocolate with 1 teaspoon butter, stirring in a bowl set over a pan of simmering water. Drizzle melted chocolate over tops of cookies. Set before serving, about 30 minutes. Cookies can be stored in a single layer in an airtight container up to 3- 4 days.

bb copy

 Други рецепти за бисквити:

6 коментара Добавяне

  1. Dimitrana S. каза:

    Допадат ми много бисквитките! А снимките са страхотни! Поздравления, Вики 🙂

  2. vicktory каза:

    Дими много благодаря !
    Снимките са новата ми страст ако мога така да се изразя 🙂
    Тези са едни от снимките, които много харесвам как се получиха.
    Но има още много неща да науча по темата
    Мисля, че една хубава снимка представя по-добре дадено ястие, затова се старя да правя такива.
    А как мечтая за нов фотоапарат, дано тази година успея да се сдобия желания 🙂

  3. desislava nikolova каза:

    mn interesni recepti

  4. Vicky каза:

    🙂 Благодаря

  5. Пепеляшка каза:

    Вики, днес дъщеря ми направи тези бисквитки – станаха чудесни,е-е-е не са така красиви като твоите, но…нямаше как да ги излапаме всичките, че утре детето ще ги носи да ги продават благотворително на някакъв празник. Тя учи в Американският колеж- така че ако чуеш че някой е ял вкусни какаови бисквити – тези са!
    Благодарности за рецептата и лека вечер от нас!
    Мария

  6. Vicky каза:

    Хей Мария, чудесно че сте избрали тези бисквитки 🙂 Сигурна съм че дъщеря ти се е справила чудесно !
    Пожелавам й успех на празника, много хубава инициатива
    Поздрави

Вашият коментар