Кулинарни рецепти » Сиропиран сладкиш с какао

 Сиропиран сладкиш с какао

Продукти:

• 350 г брашно
• 200 г захар
• 2 с.л. какао
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 300 г кисело мляко
• нарязани орехови ядки или шоколад за украса

За крема:

• 1 пакетче краве масло
• 120 г пудра захар
• 1 жълтък
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 ванилия

За сиропа:

• 100 г захар
• 1 к.ч. вода
• 2 с.л. ром

Начин на приготвяне:

Разбиваме с миксер брашното с киселото мляко и захарта, към които сме прибавили какаото, олиото и содата. Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка и изпичаме блат.

Разбиваме маслото за крема със захарта до побеляване. Прибавяме разбития жълтък и по малко от млякото, в което сме разтворили ванилията. Разбъркваме всичко много добре.

Разтваряме захарта за сиропа във водата и варим 5 мин. Накрая прибавяме рома.

Сиропираме изпечения блат, намазваме го с крема и го украсяваме с нарязани орехови ядки или с настърган шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало